Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Savulohi tuo bouillabaisseen täyteläisyyttä

4.8/5 - (28 votes)

Bouillabaisse on klassinen ranskalainen kalakeitto. Se on kotoisin Etelä-Ranskan Provencesta, luultavasti Marseillen kaupungista. Aromipajan versiossa keittoon lisätään hieman kylmäsavulohta, joka tuo keittoon syvyyttä ja kerroksellisuutta.

Aromipajan bouillabaisse (6-8 hlölle)

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Huuhtelu hyvin purjosipuli, lehtisellerin varret ja fenkoli. Leikkaa ne kuutioiksi. Kuullota aineksia kattilassa tilkassa oliiviöljyä 5 minuuttia.

Lisää kattilaan valkoviini, tomaattipyree, kirsikkatomaatit, kalaliemi, sahrami ja mustapippuri. Keitä keittoa miedolla lämmöllä 30 minuuttia välillä hämmentäen, kunnes fenkolit ovat pehmeitä.

Leikkaa kaloista sopivia annospaloja. Lisää keittoon mukaan kalat ja pestyt sinisimpukat. Anna keiton kiehahtaa ja keitä sitä muutama minuutti.

Viimeistele keitto raastetulla appelsiininkuorella, oreganon lehdillä ja suolalla.

Keiton päälle laitetaan perinteisesti rouillea, joka on valkosipulilla ja chilillä maustettua majoneesia. Se valmistuu helposti valmismajoneesista ja valkosipulitahnasta.

Viinilasillinen

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, miellyttävän mausteinen.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,50€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close