Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Raikas gazpacho keitto on espanjalainen kesäruoka

4.9/5 - (45 votes)

Viilennetty espanjalainen gazpachokeitto on kesäruokaa parhaimmillaan. Kevyt ja herkullinen keitto sopii moneen; alkupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi. Tätä kannattaa kokeilla!

Espanjalainen gazpacho keitto (6 hlölle)

  • 400 g kypsiä tomaatteja
  • 400 g Mutti tomaattimurskaa
  • 1 kpl punainen paprika
  • 2 kpl avomaankurkkua
  • 1 kpl iso valkosipulinkynsi
  • 1/2 kpl mieto punainen chili
  • 2 kpl vaaleaa leipäviipaletta (esim. paahtoleipä)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 tl Maldonsuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl rouhittua mustapippuria

Esillepanoon tarvitset

  • 1 kpl vihreä paprika
  • 1 kpl kurkku
  • 1 nippu kevätsipulinvarsi
  • 4 dl grutonkeja
  • ½ dl hyvää oliiviöljyä

Halkaise tomaatit kannan kohdalta puoliksi ja poista niistä kannat veitsellä. Paloittele tomaatit. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori avomaankurkut ja leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa chili halki ja poista siemenet. Leikkaa leivistä kuoret pois.

Soseuta kaikki keittoainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Laimenna keittoa tarvittaessa vedellä. Keitto saa olla kuitenkin paksuhkoa.

Viilennä keitto hyvin jääkaapissa.

Pilko vihreä paprika, kurkku ja kevätsipulinvarret pieniin kulhoihin. Ripottele kasvikset gazpachon päälle ja viimeistele lorauksella hyvää oliiviöljyllä. Halutessasi lisää keiton päälle vielä leipägrutonkeja.


Viinilasillinen

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Resepti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja