Kesän herkkulohiannos valmistuu graavilohesta, makeista nektariineista ja piparjuurikastikkeesta. Voit valmistaa annoksen näyttävästi isolle tarjoiluvadille tai tarjoilla yksittäisinä annoksina.
Graavilohi, nektariini ja piparjuurikreemi (4 hlölle)
- 300 g graavilohta siivutettuna
- 4 kpl nektariini
- 1 prk (200 g) crème fraiche / ranskankermaa
- 2 rkl piparjuuritahnaa
- 4 rkl sitrusbalsamicoa
- 1 dl silputtua ruohosipulia
Kaada ranskankerma pieneen kulhoon ja sekoita piparjuuritahna sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Siivuta nektariinit ohuiksi viipaleiksi
Pese nektariinit hyvin. Leikkaa veitsellä ympyräviilto nektariinin kiven ympäri. Väännä toinen puolikas irti. Poista toisesta lohkosta kivi lusikalla. Viipaloi nektariinit ohuiksi siivuiksi.
Asettele lautasen pohjalle kauttaaltaan nektariinisiivuja. Levitä piparjuurikreemiä nektariinien päälle. Peittele annos graavilohen siivuilla. Pirskottele sitrusbalsamicoa annoksen päälle ja koristele
Viinilasillinen
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 14,89€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi