Juhlat Leivonta Reseptit Yleinen

Herkullinen mustikkapiirakka muropohjalla

4.8/5 - (86 votes)

Aromipajan mustikkapiirakka hurmaa taivaallisella maullaan, joka syntyy salaisesta ainesosasta – ruskeaksi paahdetusta voista. Tämä resepti on niin vastustamaton, että sitä on pakko kokeilla!

Testaa myös kumppanimme Flavoradon mustikkapiirakka

Herkullinen mustikkapiirakka ruskistutusta voista valmistetulla muropohjalla

  • 130 g voita
  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kpl kananmuna
  • 7 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl vaniljakastiketta vaahdotettuna

Ruskistettu voi antaa paahteisen maun

Kuumenna voi kattilassa keskilämmöllä ja heiluttele kattilaa voin sulaessa ja vaahdotessa. Kun voi on kullanruskeaa nosta kattila pois levyltä. Tällöin ruskistetusta voista erottuu pähkinäinen tuoksu. Ole varoivainen, sillä voi kärähtää helposti. Laita ruskistettu voi jäähtymään jääkaappiin. Sen on hyvä olla viileää.

Sekoita keskenään kulhossa jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää seokseen voi ja sekoita aineksista murumainen taikina. Sekoita lopuksi taikinaan kananmuna. Painele taikina piirakkavuoan tai -vuokien pohjalle ja reunoille. Lisää mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada mustikat piirakkavuokaan.

Paista piirakkaa 200°C uunissa noin 30 minuuttia. Anna mustikkapiirakan levätä ennen tarjoilua 15 minuuttia ja tarjoile vaahdotetun vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Viinilasillinen

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,99€.
Meripihkanruskea, makea, sitruksinen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi