Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Mustapapukeittoa ja vaahdotettua fetaa

5/5 - (28 votes)

Mustapavuista valmistuu helposti herkullinen keitto. Runsaasti kuituja sisältävät mustapavut tekevät hyvää ruoansulatukselle ja pitävät nälän pitkään poissa. Mustapapu-tomaattikeiton kanssa tarjoillaan vaahdotettua fetajuustoa.

Mustapapu-tomaattikeitto ja vaahdotettua fetaa (4-6 hlölle)

  • 100 g fetajuustoa
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ kpl sitruuna
  • kourallinen tuoreita oreganonlehtiä

Mustapavuista ja tomaatista valmistuu helposti aromikas keitto

Kaada mustapavut, tomaattimurska, kasvisliemi, kuoritut valkosipulinkynnet, balsamico, kasvisfondi, rouhittu mustapippuri ja ruokosokeri kattilaan. Keitä keittoaineksia välillä pohjasta hämmentäen 30 minuuttia. Suurusta tummalla maizena suurusteella. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Pese sitruuna hyvin. Raasta puolet sen kuoresta. Murenna kulhossa haarukalla fetajuusto. Lisää kulhoon tuorejuusto ja sitruunankuori. Vaahdota juustoseos sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Annostele keitto lautasille ja lisää päälle vaahdotettua fetaa ja muutama oreganonlehti.

Viinilasillinen

KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,49€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.

Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.

Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 11,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close