Liharuoka Reseptit Yleinen

Mummon lihapullat ja perunamuusi

4.8/5 - (47 votes)

Perinteiset mummon lihapullat sekä kermaan ja voihin valmistettu perunamuusi kelpaavat vaikka kuninkaalle! On se vaan niin, että legendoja on vaikea päihittää.

Testaa myös kumppanimme Flavoradon Mummin lihapullat

Perinteiset lihapullat ja perunamuusi (4 hlölle)

  • 400 g naudan 10% jauhelihaa
  • 1 kpl sipuli
  • 1½ dl suolatonta lihalientä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • voita paistamiseen
  • 800 g perunoita (jauhoinen lajike esim. puikula)
  • 2 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 1 rkl suolaa perunoiden keitinliemeen

Puikulaperunoista valmistuu paras perunamuusi

Kuori ja silppua sipuli sekä kuullota se pannulla voissa. Sekoita korppujauhot lihaliemeen ja anna seoksen turvota kymmenisen minuuttia. Lisää korppujauhoihin kananmuna, suola, mustapippuri ja kuullotettu sipuli. Sekoita mausteseos tasaiseksi ja lisää jauheliha. Vaivaa lihapullamassa tasaiseksi. Anna lihapullataikinan tekeytyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. Pyörittele kylmällä vedellä kostutetuilla käsillä taikinasta pyöreitä lihapullia. Paista lihapullat pannulla voissa kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Kuori perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat tasaiseksi perunasurvimella. Lisää muusin joukkoon kerma ja voi sekä sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Viinilasillinen

Norton Colección de los Andes Cabernet Sauvignon Malbec, Argentiina. Alkon nro 444218. Hinta 11,98€ (1 litra)
Täyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, kirsikkainen, mustikkainen, kivan mausteinen.

Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 9,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja