Mehevän kinuskisen puolukkapiirakan valmistaminen ei ole vaikeaa. Piirakan taikinasta tulee rahkapohjaisena herkullisen mehevä. Pohjan päälle kaadetaan valmis kondensoitu maitokinuski ja puolukat. Tämä piirakka häviää hetkessä ruokailijoiden suihin!
Mehevä kinuski-puolukkapiirakka (iso piirakkavuoka)
- 6 dl puolukoita
- 1 prk (397g) kondensoitu maito karamellisoitu
- 1 tl tomusokeria koristeluun
- 1 prk (200g) maitorahkaa
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Mehevää kinuski-puolukkapiirakkaa on vaikea vastustaa
Sekoita kulhossa maitorahka ja voi. Lisää seokseen vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi. Laita taikina vähintään 10 minuutiksi jääkaappiin. Painele taikina ison voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Lämmitä karamellisoitua maitotölkkiä tiskialtaassa lämpimässä vedessä. Tällöin kinuski on helpommin levitettävää. Levitä kinuski piirakkapohjan päälle. Lisää kinuskin päälle puolukat. Jos taikinasta jäi hieman ylimääräistä, voit laittaa sitä nokareina puolukoiden päälle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200°C noin 25-35 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja pohja on kypsä. Anna jäähtyä hetki ja lisää piirakan päälle tomusokeria teesiivilää apuna käyttäen.
Viinilasillinen
Michel Schneider Silvaner Eiswein, Saksa. Hinta noin 18€.
Makea, miellyttävän hapokas, hunajainen, hennon viikunainen ja taatelinen.
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,98€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja