Nyt on aika nauttia parsasta rapeaan lehtitaikinaan valmistetun piirakan muodossa. Parsapiirakka maustetaan juustolla, Dijon-sinapilla ja majoneesilla. Parsapiirakka on aivan mielettömän helppo tehdä ja maistuu uskomattoman herkulliselta.

Juustoinen Dijon-parsapiirakka (4-8 hlölle)
- 1 kpl iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras)
- 1-2 nippua tuoreita vihreitä parsoja
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl maustamatonta majoneesia
- 150 g juustoraastetta
Herkullinen parsapiirakka maustetaan juustolla, Dijon-sinapilla ja majoneesilla
Sulata lehtitaikinalevy ohjeen mukaisesti ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa veitsellä viillot ympäri piirakkataikinan noin ½ cm:n päähän reunoista. Tämä edesauttaa piirakan reunojen kohoamista keskusta korkeammalle.
Leikkaa parsanipuista tyviosan kuiva osa pois (n. 2 cm). Jos parsat ovat yli pikkurillin paksuisia, halkaise ne pituussuunnassa.
Levitä piirakkataikinan päälle Dijon-sinappi. Älä levitä sitä reunoille asti. Levitä majoneesi sinapin päälle.
Lämmitä uuni 220°C. Paista piirakkaa uunin keskiosassa n. 25 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen.

Viinilasillinen
Lindauer sparkiling Extra Dry, Australia. Myynnissä vähittäiskaupoissa. Hinta n. 12,50€.
Vaalea, puolikuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, omenainen.
Villa Wolf Riesling, Saksa. Alkon nro 904361. Hinta 13,69€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, viheromenainen, sitruunainen, hunajameloninen, herukkainen, yrttinen.
Masi Lunatio Lugana, Italia. Alkon nro 540657. Hinta 17,98€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, viheromenainen, keltaluumuinen, hennon yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi