Juhlat Kasvisruoka Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Juustoinen parsapiirakka

4.9/5 - (101 votes)

Nyt on aika nauttia parsasta rapeaan lehtitaikinaan valmistetun piirakan muodossa. Parsapiirakka maustetaan juustolla, Dijon-sinapilla ja majoneesilla. Parsapiirakka on aivan mielettömän helppo tehdä ja maistuu uskomattoman herkulliselta.

Juustoinen Dijon-parsapiirakka (4-8 hlölle)

Herkullinen parsapiirakka maustetaan juustolla, Dijon-sinapilla ja majoneesilla

Sulata lehtitaikinalevy ohjeen mukaisesti ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa veitsellä viillot ympäri piirakkataikinan noin ½ cm:n päähän reunoista. Tämä edesauttaa piirakan reunojen kohoamista keskusta korkeammalle.

Leikkaa parsanipuista tyviosan kuiva osa pois (n. 2 cm). Jos parsat ovat yli pikkurillin paksuisia, halkaise ne pituussuunnassa.

Levitä piirakkataikinan päälle Dijon-sinappi. Älä levitä sitä reunoille asti. Levitä majoneesi sinapin päälle.

Lämmitä uuni 220°C. Paista piirakkaa uunin keskiosassa n. 25 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen.

Viinilasillinen

Lindauer sparkiling Extra Dry, Australia. Myynnissä vähittäiskaupoissa. Hinta n. 12,50€.
Vaalea, puolikuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, omenainen.

Villa Wolf Riesling, Saksa. Alkon nro 904361. Hinta 13,69€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, viheromenainen, sitruunainen, hunajameloninen, herukkainen, yrttinen.

Masi Lunatio Lugana, Italia. Alkon nro 540657. Hinta 17,98€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, viheromenainen, keltaluumuinen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi