Juhlat Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Jouluinen carpaccio

4.7/5 - (36 votes)

Herkullinen joulupöydän alkuruoka on syntyy härkäcarpacciosta. Annoksen jouluinen elementti on itse tehty majoneesi, jossa maistuvat kardemumma ja inkivääri. Voit valmistaa annoksen jokaiselle ruokailijalle erikseen tai isolle tarjoiluastialle.

Jouluinen härkäcarpaccio

Härkäcarpaccio, rucola ja kardemumma-inkiväärimajoneesi (4 hlölle)

  • 300 g härän sisäfileetä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kpl kananmunan keltuaista
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sinappia
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 200 g rucolaa
  • 100 g parmesaania
Carpaccio_1

Kardemummalla ja inkiväärillä maustetussa majoneesissa maistuu joulu

Leikkaa härän filee ohuiksi siivuiksi viipalointikoneella tai terävällä veitsellä. Saat leikattua lihasta helpommin ohuen ohuita siivuja, jos pidät lihaa puolisen tuntia pakastimessa. Asettele siivut lautasille ja mausta annokset hyvälaatuisella suolalla, oliiviöljyllä ja vasta rouhitulla mustapippurilla.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainenja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, ½ tl suolaa, 1 tl sinappia, kardemumma sekä paloiteltu inkivääri. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Koristele annos rucolalla, parmesaanilla ja kardemumma-inkiväärimajoneesilla.

Carpaccio_3

Viinilasillinen

Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 12,79€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Campo Viejo Reserva, Espanja. Alkon nro 006576. Hinta 16,78€.
Punainen, kypsän kirsikkainen tuoksu ja keskitäyteläinen, mausteinen, nahkainen ja pitkä maku.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Carpaccio_2

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close