Jouluinen carpaccio

18.12.2013

Jouluinen carpaccio
9 arviota - 4.6

Herkullinen joulupöydän alkuruoka on syntyy härkäcarpacciosta. Annoksen jouluinen elementti on itse tehty majoneesi, jossa maistuvat kardemumma ja inkivääri.

Carpaccio_5

Härkäcarpaccio, rucolaa ja kardemumma-inkiväärimajoneesia (4 hlölle)

  • 300 g härän sisäfileetä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 3-4 dl rypsiöljyä
  • ½ kpl lime
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sinappia
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 200 g rucolaa
  • 100 g parmesaania

Carpaccio_1

Leikkaa härän filee ohuiksi siivuiksi viipalointikoneella tai terävällä veitsellä. Saat leikattua lihasta helpommin ohuen ohuita siivuja, jos pidät lihaa puolisen tuntia pakastimessa. Asettele siivut lautasille ja mausta annokset hyvälaatuisella suolalla, oliiviöljyllä ja vasta rouhitulla mustapippurilla.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa, 1 tl sinappia, kardemumma sekä paloiteltu inkivääri. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Koristele annos rucolalla, parmesaanilla ja kardemumma-inkiväärimajoneesilla.

Carpaccio_3

Viinilasillinen

Campo Viejo. Espanja, Rioja 2008. Tempranillo. Alko nro 006941. Hinta 10,69.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Campo Viejo Reserva. Espanja, Rioja 2006. Tempranillo, Garnacha, Mazuelo. Alko nro 006576. Hinta 14,20.
Punainen, kypsän kirsikkainen tuoksu ja keskitäyteläinen, mausteinen, nahkainen ja pitkä maku.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Carpaccio_2

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: