Makoisa salaatti valmistuu uuden sadon punajuurista, fetasta ja viinirypäleistä. Makeahkot punajuuret ja viinirypäleet ovat loistava makupari suolaiselle fetalle. Tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla heti tänään!
Punajuuri-feta-viinirypälesalaatti (4 hlölle)
- 12 kpl pienehköjä punajuuria
- 1 rs siemenettömiä viinirypäleitä
- 200 g fetaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 1 dl tuoreita rakuunan lehtiä
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljy
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- ½ kpl sitruunan mehu
- 1 tl Dijon-sinappi
- ½ tl rouhittu mustapippuri
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa punajuurista kanta pois. Leikkaa punajuuret pieniksi lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan tai uunipellille. Lisää joukkoon loraus oliiviöljyä, mustapippuri, rakuuna, hunaja ja suola. Sekoita mausteen tasaisesti punajuurille. Paista uunissa (200°C) noin 40 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä. Jäähdytä punajuuret.
Pese viinirypäleet ja leikkaa ne puoliksi.
Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, balsamiviinietikka, sitruunan mehu, sinappi, mustapippurirouhe, hunaja ja suola. Anna maustua jääkaapissa hetken.
Kokoa annos suoraan lautasille tai tarjoiluastiaan. Asettele tarjoiluastiaan punajuurilohkoja, viinirypäleitä ja fetaa. Pirskottele salaatin päälle kastiketta.
Viinilasillinen
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 13,99€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi