Juhlat Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Helpot nektariiniviinerit

4.9/5 - (26 votes)

Nektariineista valmistuu todella helposti ja nopeasti maistuvat viinerit. Tarvitset ainoastaan valmiita lehtitaikinalevyjä, nektariineja ja hunajaa. Toki voit viimeistellä nektariiniviinerit tomusokerilla. Nektariiniviinerit säilyvät parhaiten kevyesti peitettynä huoneenlämmössä, jolloin ne säilyttävät rapeutensa.

Nektariiniviinerit ovat helppo ja herkullinen vierasvara

Levitä lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sulaneet levyt kahteen osaan. Tee lehtitaikinaneliöihin veitsellä viillot vajaa senttimetrin päähän ulkoreunasta. Älä tee viiltoja pohjaan asti. Viiloista pitäisi tulla neliön muotoinen. Nämä auttavat reunoja kohoamaan tasaisesti. Sekoita kananmuna kipossa sekaisin ja voitele lehtitaikinaneliöt kauttaaltaan kananmunalla käyttäen pullasutia.

Pese nektariinit huolellisesti. Leikkaa nektariinit puoliksi ja poista niistä kivet. Kivet lähtevät parhaiten pois melonikauhalla (pallorauta) tai teelusikalla. Leikkaa nektariinipuolikkaat viipaleiksi.

Asettele nektariiniviipaleet lehtitaikinaneliöiden keskiosaan kauniisti limittäin. Valuta niiden päälle teelusikallinen hunajaa. Paista nektariiniviinereitä uunissa 225°C noin 15 minuuttia, kunnes viinerit ovat kauniin ruskeita.

Anna viinereiden jäähtyä ja viimeistele ne ripottelemalla päälle tomusokeria teesiivilällä.

Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 12,95€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close