Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Friteeratut nokkoset

4.9/5 - (11 votes)

Kevään ehdoton ”fingerfood” syntyy friteeraamalla aromaattisia nokkosenlehtiä japanilaiseen tempuratyyliin. Nokkosessa on runsaasti monia antioksidantteja (C- ja E-vitamiineja, karoteenia, seleeniä, sinkkiä, mangaania ja lisäksi useita flavonoideja). Eri antioksidanttien kokonaisvaikutuksen ansioista nokkonen on todellinen terveysihme.

Tempurafriteerattuja nokkosenlatvoja

  • 30 kpl nuoria nokkosenlatvoja
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 2 dl jäävettä
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • ½ l öljyä

Tempuratyyliin friteeratut nokkoset ovat loistava tapas

Huuhtele nuoret nokkosenlatvat kylmän veden alla ja kuivaa ne. Kuumenna öljy kattilassa. Valmista japanilaistyylinen tempurataikina juuri ennen lehtien friteerausta. Erottele keltuaiset ja kaada jääkylmä vesi niiden päälle kulhoon. Veden pitää ehdottomasti olla jääkylmää. Voit kylmentää veden pakastimessa. Sekoita keltuaisten rakenne rikki, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Upota nokkosenlatvat taikinaan ja friteeraa kullanruskeiksi. Nostele lehdet talouspaperin päälle ja ripottele sormisuolaa niiden päälle. Friteeratut nokkoset ovat parhaimmillaan heti tarjoiltuna.

Viinilasillinen

Herkullisten nokkosten kanssa maistuu aromaattinen roseeviini.

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé, Chile. Alkon nro 007142. Hinta 12,48€.
Helakanpunainen, kuiva, hapokas, herukkainen, kypsän karpaloinen, ihanan mansikkainen, yrttinen.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja