Kasvisruoka Nelkytplusblogit Reseptit

Friteeratut nokkoset

4.9/5 - (7 votes)

Kevään ehdoton ”fingerfood” syntyy friteeraamalla aromaattisia nokkosenlehtiä japanilaiseen tempuratyyliin. Nokkosessa on runsaasti monia antioksidantteja (C- ja E-vitamiineja, karoteenia, seleeniä, sinkkiä, mangaania ja lisäksi useita flavonoideja). Eri antioksidanttien kokonaisvaikutuksen ansioista nokkonen on todellinen terveysihme.

Tempurafriteerattuja nokkosenlatvoja

  • 30 kpl nuoria nokkosenlatvoja
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 2 dl jäävettä
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • ½ l öljyä

Huuhtele nuoret nokkosenlatvat kylmän veden alla ja kuivaa ne. Kuumenna öljy kattilassa. Valmista japanilaistyylinen tempurataikina juuri ennen lehtien friteerausta. Erottele keltuaiset ja kaada jääkylmä vesi niiden päälle kulhoon. Veden pitää ehdottomasti olla jääkylmää. Voit kylmentää veden pakastimessa. Sekoita keltuaisten rakenne rikki, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Upota nokkosenlatvat taikinaan ja friteeraa kullanruskeiksi. Nostele lehdet talouspaperin päälle ja ripottele sormisuolaa niiden päälle. Friteeratut nokkoset ovat parhaimmillaan heti tarjoiltuna.

Viinilasillinen

Herkullisten nokkosten kanssa maistuu aromaattinen roseeviini.

Peñascal Rosado. Espanja, Laguna de Duero. Tempranillo, Garnacha. Alkon nro 007123. Hinta 8,49.
Vadelmanpunainen, marjaisan tuoksuinen ja puolikuiva (10 g/l), pirskahteleva ja pehmeä makuinen rosé.

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé. Chile, Central Valley 2011. Alkon nro 007142. Hinta 10,40.
Helakanpunainen, runsaan aromikkaan tuoksuinen ja voimakkaan hedelmäinen, puolikuiva (9g/l), yrttinen rosé.

Lancers Rosé. Portugali, Terras do Sado.
Oranssinpunainen, tuoksultaan marjaisa ja maultaan puolikuiva (15g/l), kevyesti pirskahteleva, raikas sekä pehmeä.

Château L’Ermitage Rosé. Ranska, Costières de Nîmes. Syrah 40%, Grenache 40%, Mourvedre 20%.
Lohenpunainen, herukan sekä vadelma tuoksuinen ja hapokas, pyöreähkö sekä mausteinen, pitkähkö maku.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close