Kanan jauhelihasta valmistuu helposti herkullinen Välimeren tyyliin täytetty kanarulla. Kanarulla täytetään fetalla ja pinaattilla. Kanan jauhelihassa on rasvaa ainoastaan noin 4-5%, joten se sopii vähärasvaista ruokavaliota noudattavalle loistavasti.
Välimeren fetalla ja pinaatilla täytetty kanarulla (4 hlölle)
- 600 g kanan jauhelihaa
- 1½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- 2 rkl öljyä leivinpaperin voiteluun
- 300 g tuoretta pinaattia
- 1 pkt (200g) fetaa
- 1 tl suolaa pinaatin keitinveteen
Välimeren kanarullat täytetään fetalla ja pinaatilla
Sekoita kulhossa massaksi kanan jauheliha, suola, mustapippuri, paprikajauhe, kananmuna ja korppujauhot. Anna pihvitaikinan maustua jääkaapissa puoli tuntia.
Laita kattilaan puoli litraa vettä ja 1 tl suolaa. Kun vesi kiehuu, laita pinaatit veteen puoleksi minuutiksi. Kaada keitinvesi pois lävikön kautta. Murenna feta haarukalla.
Voitele puolikas leivinpaperi. Jaa kanataikina neljään osaan. Nosta taikinapallo leivinpaperin päälle toiseen reunaan ja käännä toinen osa kanapallo päälle. Painele kanapallo käsin ohueksi levyksi. Nostele kanalevyn päälle fetaa ja pinaattia. Käännä kanalevyn toinen puoli täytteen päälle ja painele reunat tiiviiksi. Nostele kanarullat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele kanarullien päälle hieman paprikajauhetta. Paista kanarullia uunissa 220°C noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Itse tarjoilin Välimeren kanarullat perunamuusin, pinaattisalaatin ja tsatsikin kera.
Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 16,01€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Raimat Vol d’Anima Rosé Organic, Espanja. Alkon nro 938296. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mansikkainen, sitruksinen, hennon yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja