Perinteisestä tomaatti-mozzarellasalaatista saat mielenkiintoisen alkupalan tai kevyen pääruoan lisäämällä siihen avokadoa. Pirteä sitrusbalsamico ja sitruunapippuri maustavat annoksen.
Avokadolla aateloitu tomaatti-mozzarellasalaatti (4 hlölle)
- 2 kpl syöntikypsiä avokadoja
- 6 kpl tomaatteja
- 2 kpl mozzarellapalloa
- 2 dl basilikan lehtiä
- 1 tl sitruunapippuria
- 1/2 tl sormisuolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rlk sitrusbalsamicoa
- 2 rkl oliiviöljyä
Avokado sopii kesäsalaattiin
Pese tomaatit ja leikkaa niistä ohuita viipaleita. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Poista avokadopuolikkaiden hedelmäliha ruokalusikalla ja viipaloi ne. Leikkaa mozzarellapallot viipaleiksi.
Kokoa salaatti asettelemalla avokadot lautasen pohjalle. Mausta avokadot sitruunapippurilla. Lisää avokadojen päälle tomaatti viipaleet. Mausta tomatit suolalla ja mustapippurilla. Lisää mozzarellat annoksen päällimmäiseksi. Viimeistele annokset sitrusbalsamicolla, oliiviöljyllä ja basilikalla.
Sitrusbalsamicokastike maistuu salaattien kera
Viinilasillinen
Errázuriz Sauvignon Blanc Single Vineyard, Chile. Alkon nro 579777. Hinta 16,95€.
Kuiva, hapokas, viherherukkainen, limettinen, hennon yrttinen.
Leyda Reserva Sauvignon Blanc, Chile. Alkon nro 925541. Hinta 12,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, mineraalinen.
Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 527747. Hinta 13,38€.
Kuiva, hapokas, limettinen, herukanlehtinen, passionhedelmäinen, viheromenainen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja