Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Spagettikurpitsa nautitaan lohimoussen kanssa

4.9/5 - (43 votes)

Spagettikurpitsan valmistaminen on todella helppoa. Spagettikurpitsan erikoisuus on malto, joka kypsennyksen jälkeen hajoaa kaapimalla spagettia muistuttaviksi säikeiksi. Kurpitsan kanssa tarjoillaan maistuvaa kylmäsavulohesta ja graavilohesta valmistettua lohimoussea.

  • 1-2 kpl (1500g) spagettikurpitsoita
  • ½ kpl punasipuli
  • 100 g Kala-Lappi graavi kirjolohifileesiivu
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 120 g smetanaa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • (1 dl hasselpähkinämurua)

Spagettikurpitsa täytetään maistuvalla lohimoussella

Laita spagettikurpitsa uuniin 185°C noin tunniksi. Ei haittaa, vaikka kurpitsan kuori tummuu. Ota kurpitsa pois uunista ja anna sen jäähdytä puolen tunnin ajan. Tee veitsellä viilto kuoreen ja poista kuori. Se irtoaa helposti isoina paloina. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet lusikalla.

Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioksi terävällä veitsellä. Kun veitsi on terävä, ei sipulista tule kitkerää. Leikkaa graavi- ja kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa smetanan joukkoon punasipulit, lohet, tilli, sitruunankuori, sitruunanmehu ja mustapippuri. Anna lohimoussen tekeytyä jääkaapissa puolen tunnin ajan.

Täytä kurpitsanpuolikkaat ja täyte ne lohimoussella. Voit viimeistellä kurpitsan puolikkaan hasselpähkinämurulla.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja