Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Veriappelsiinin makuinen lehtikaalisalaatti

4.9/5 - (22 votes)

Lehtikaalista saat taivaallisen hyvää maustamalla sen veriappelsiinimehulla. Veriappelsiinimehu tekee lehtikaalista makean pehmeää. Lisäksi salaattiin lisätään ruusukaaleja, makeita pikkupaprikoita ja pinjansiemeniä.

Veriappelsiinin makuinen lehtikaalisalaatti (4-6 hlölle)

  • 2 pussia (yht. 200g) lehtikaalia
  • 1 kpl veriappelsiini
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Lehtikaalin hierominen veriappelsiinimehussa pehmittää sen silkkiseksi

Huuhtele lehtikaalit hyvin ja kuivaa ne. Poista veitsellä lehtikaaleista kova keskiruoti. Revi lehtiosat pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää kulhoon veriappelsiinin mehu, oliiviiöljy ja sormisuola. Hiero lehtikaalipaloja kädellä 5 minuutin ajan. Tällöin ne pehmenevät. Siirrä lehtikaalikulho maustumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Keitä ruusukaaleja ruokasoodalla ja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Ruokasoodan ansiosta ruusukaalien väri säilyy kirkkaan vihreänä. Ruusukaalien pitää jäädä napakoiksi. Jäähdytä valmiit ruusukaalit jääkylmässä vedessä.

Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi.

Kokoa lehtikaalisalaatti asettelemalla tarjoiluvadin pohjalle lehtikaalit. Lisää niiden päälle halkaistut ruusukaalit, pikkupaprikat ja pinjansiemenet.

Viinilasillinen

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,49€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close