Kesällä pitää saada helposti herkullista jäätelöä! Vielä parempaa, jos jäätelön voi tehdä itse kotona viidessä minuutissa ainoastaan tehosekoitinta käyttämällä. Kokeile tätä kolmen ainesosan herkullista jäätelöä. Lupaan ettet pety!
Supernopea raparperijäätelö kotona 5 minuutissa (6 hlölle)
- 500 g raparperia (kuutioituna ja pakastettuna)
- 1 prk (397g) kondensoitu maito
- 2 kpl kanamunan valkuainen
- 2 dl mantelirouhetta
- (koristeluun orvokin kukkia)
Kuori raparperit ja leikkaa ne noin senttimetrin pituisiksi paloiksi. Pakasta raparperikuutiot. Kaupat myyvät myös kotimaista raparperia paloiteltuna ja pakastettuna.
Laita kaikki ainekset tehokkaaseen tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Itse käytin tehosekoittimen Frozen yogurt -toimintoa. Jäätelö on valmista nautittavaksi heti. Voit myös pakastaa sitä hetken, jos kaipaat kiinteämpää koostumusta.
Viimeistele annokset mantelirouheella ja orvokin kukilla.
Supernopea raparperijäätelö valmistuu viidessä minuutissa
Viinilasillinen
Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 13,78€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja