Savulohitahna sopii loistavasti muurinpohjalettujen täytteeksi. Kesällä on aikaa puuhata ruoanlaiton parissa ulkona. Valmista savulohitahna aamulla valmiiksi jääkaappiin ja paista illemmalla letut muurinpohjapannulla. Tämä herkku maistuu koko perheelle!
Savulohitahnalla täytetyt muurinpohjaletut (4-6 hlölle)
- 1 prk (140 g) Lapin Lumous kylmäsavulohitartaria
- 3 rkl maustamatonta majoneesia
- 100 g kylmäsavulohta
- 200 g TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
- 5 rkl sinappikurkkusalaattia
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ l maitoa
- 2 kpl kananmunia
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- ½ tl suolaa
- 30 g voita sulatettuna
- voita ja öljyä paistamiseen
Savulohitahnalla täytetyt muurinpohjaletut maistuvat koko perheelle
Tee lettutaikina tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Paista letut muurinpohjapannulla ohuiksi voi-öljyseoksessa. Voit toki paistaa letut myös paistinpannulla.
Leikkaa savulohet pieniksi paloiksi. Laita kulhoon kylmäsavulohitartar, majoneesi, lohipalat, sinappikurkkusalaattia, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.
Täytä letut savulohitahnalla ja viimeistele halutessasi muutamalla yrtinlehdellä tai versosalaatilla.
Viinilasillinen
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja