Reuben-leipä on bistroklassikko

25.2.2021

Yhdysvaltalainen bistroklassikko Reuben sandwich on leipä isolla ällällä! Se sopii tukevaksi aamupalaksi, lounaaksi, illalliseksi tai muuten vaan nautittavaksi. Jokainen löytää sille oma suosikkipaikkansa. Myös henkilöt, jotka eivät muuten välitä hapankaalista ovat menettäneet sille sydämensä. Kannattaa kokeilla!

Herkullinen Reuben-leipä suoraan New Yorkista (4 hlölle)

  • 400 g naudan suolalihaa
  • 300 g hapankaalia
  • 8 kpl Fazer kaura & hapanjuuri paahtoleipäsiivua
  • 200 g Jukolan Aito Cheddar Mustapippuri -juustoa
  • 2 dl Russian Dressingiä (resepti alla)
  • voita paistamiseen

Russian dressing

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 rkl hienonnettuja cocktailkurkkuja
  • 2 rkl salottisipulia hienonnettuna
  • 1 rkl piparjuuriraastetta
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 tl Tabascoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmista ensiksi Russian dressing -kastike. Sekoita keskenään majoneesi, ketsuppi, sinappi, hienonnetut cocktail-kurkut, hienonnettu salottisipuli, piparjuuriraaste, Worcestershire-kastike, Tabasco, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen maustua puoli tuntia jääkaapissa.

Valuta hapankaalista neste pois siivilän avulla. Voitele leipäsiivut ulkopuolelta voilla (paistamista varten). Annostele leipäsiivuille Russian dressing -kastiketta, suolalihaa, hapankaalia ja cheddarsiivuja. Lisää komeuden päälle toinen leipäsiivu, joka ulompi puoli on voideltu voilla ja sisäpuoli Russian dressing -kastikkeella. Paina sandwichia hiemaan kasaan. Paahda kerrosleipiä parilapannulla keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Leikkaa leipä kolmioksi. Tarjoile heti kevyehkön punaviinin, mineraalisen valkoviinin tai oluen kera!

Viinilasillinen

Château de Pierreux Brouilly, Ranska. Alkon nro 923345. Hinta 16,68€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, hennon mausteinen, boysenmarjainen.

Bergh Grüner Veltliner Organic, Itävalta. Alkon nro 909337. Hinta 12,98€.
Kuiva, hapokas, viheromenainen, hunajameloninen, greippinen, upean mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: