Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Persimon-graavilohirieskat

5/5 - (24 votes)

Illanistujaisten herkkurieskat valmistuvat vaivattomasti. Rieskojen täytteeksi tulee persimonia, graavilohta ja briejuustoa. Voit tarjoilla rieskat näyttävästi leikkaamalla ne puoliksi ja yhdistämällä puolikkaat toisiinsa hammastikulla.

Herkulliset persimon-graavilohibrierieskat (4 hlölle)

Persimonrieskat ovat helppo valmistaa

Voitele 8 kpl rieskoista toiselta puolelta. Leikkaa persimonit ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa huoneenlämpöinen briejuusto siivuiksi.

Koko yhden henkilön rieska seuraavasti: Asettele tuorejuustovoidellun rieskan päälle Mimis-salaattia, persimonviipaleita ja graavilohta. Nosta toinen voideltu rieska edellisen päälle voideltu puoli ylöspäin. Asettele rieskan päälle persimonviipaleita ja briejuustoa. Nosta voitelematon rieska päällimmäiseksi. Leikkaa täytetty rieska puoliksi ja yhdistä puolikkaat. Kiinnitä ne toisiinsa hammastikulla. Viimeistele annos mimisversoilla.

Viinilasillinen

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 16,99€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, miellyttävän mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja