Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Pavlova on kesäherkku

4.9/5 - (23 votes)

Venäläinen ballerina Anna Pavlova teki tarinan mukaan lähtemättömän vaikutuksen australialaiseen keittiömestariin, joka kehitti ihailemalleen naiselle pavlovakakun. Marjaisan marenkiunelman keveys, kuohkeus ja herkullisuus tekevät jälkiruoasta varsinaisen kesäherkun!

Pavlova_5

Pavlova (4 henkilölle)

  • 4 kpl kananmuna
  • 200 g hienoa sokeria
  • ½ l mansikoita
  • ½ l mustikoita
  • ½ l vadelmia
  • 2 dl kuohukermaa (+sokeria)
  • 200 g vadelmia
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl kuohuviiniä
Pavlova_7

Pavlova on marjainen marenkiherkku kesään

Erottele kananmunista valkuaiset. Katso, että yhtään keltuaista ei pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäämällä sokeria koko ajan vähän kerrallaan. Sokerin tulee sulaa valkuaisten joukkoon. Valmis vaahto on kiiltävää ja niin kovaa, ettei se valu käännettäessä kulho ylösalaisin. Pursota vaahto pieniksi ruusukkeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista miedossa 110°C lämmössä uunissa noin 1 tunti ja 30 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä. Jäähdytä valmiit marengit huoneenlämmössä.

Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet talteen. Laita vadelmakastikkeen ainekset (vadelmat, vaniljansiemenet, sokeri ja kuohuviini) kattilaan ja anna kiehua hymyillen 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja jäähdytä jääkapissa.

Vaahdota kuohukerma ja mausta mieleiseksesi hienolla sokerilla.

Kokoa annos asettamalla kerroksittain marenkia, kermavaahtoa, vadelmakastiketta ja marjoja. Nauti annos välittömästi.

Pavlova_3

Viinilasillinen

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut, Etelä-Afrikka. Alkon nro 520977. Hinta 17,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, herukkainen, upean paahteinen.

Gancia Brachetto d’Acqui Dolce, Italia. Alkon nro 912556. Hinta 13,78€.
Makea, keskihapokas, mansikkainen, runsaan kukkainen, tasapainoinen.

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,89€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi