Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Nduja-porkkanakeitto saa hymyilemään

4.8/5 - (52 votes)

Nduja on noussut viime aikoina kotikokkaajien suosioon. Nduja on pehmeä, tuhti, rasvainen ja tulinen makkaratahna, jota tulee Etelä-Italiasta Calabrian alueelta. Suosion syynä on Ndujan helpompi saatavuus Suomen ruokakaupoissa. Ainakin Citymarkettien valikoimista italialaista makkara-chili-levitettä on hyvin saatavilla.

Nduja-porkkana-tomaatti-kookoskeitto (noin 6 hlölle)

  • 100 g Nduja-salamilevitettä
  • 1 kg porkkanoita
  • 1 kpl iso sipuli
  • 1 prk Mutti tomaattimurskaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 4 rkl kasvisfondia
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl mustapippuria
  • Suolaa
  • Persiljasilppua koristeluun

Porkkanakeittoon saa potkua ndujalla

Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa kuoritut ainekset lohkoiksi ja laita ne kattilaan. Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvisfondi, 4 rkl Nduja-levitettä, 1 tl rouhittua mustapippuria ja valkoviinietikka. Lisää kattilaan vettä siten, että se ylettää ainesten yläpintaan (½-1 litra). Keitä keittoseosta noin 40 minuuttia. Varmista, että porkkanat ovat varmasti pehmeitä. Lisää keiton joukkoon kookosmaito ja soseuta keitto sauvasekoittimella ja tahosekoittimessa samettiseksi. Lisää suolaa makusi mukaan.

Annostele keitto lautasille ja lisää annoksiin muutama nokare Nduja-levitettä. Koristele annokset persiljasilpulla ja nauti!

Viinilasillinen

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 13,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close