Tiesitkö, että pannukakkuja voi valmistaa kätevästi myös usealle muffinssille tarkoitetussa vuoassa? Pannukakut maistuvat aina lapsille ja usein myös aikuisille hillon ja kermavaahdon kanssa.
Pannukakut muffinssivuoassa, vadelmahillo ja kermavaahto (4-6 hlölle)
- 4 kpl kananmunia
- 2 dl täysmaitoa
- 2 dl piimää
- 2 rkl voisulaa tai öljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl voita
- 2 dl vadelmahilloa
- 2 dl kermavaahtoa
- 1 dl mantelirouhetta
Muffinssipannukakut ovat nopeatekoinen vierasvara
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon muut aineet. Anna pannukakkutaikinan turvota 15 minuuttia.
Voitele 12:n kolon muffinssivuoka/pelti huoneenlämpöisellä voilla. Kaada jokaiseen koloon taikinaa ⅔ vuoan tilavuudesta. Paista pannakakkuja noin 25 minuuttia (225°C) kunnes pannukakut ovat kullan keltaisia.
Tarjoile muffinssipannukakut kuumina vadelmahillon, kermavaahdon ja mantelirouheen kanssa.
Viinilasillinen
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,22€.
Meripihkanruskea, makea, sitruksinen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 13,59€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja