Juhlat Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Muffinssipannukakut valmistuvat kätevästi

4.9/5 - (14 votes)

Tiesitkö, että pannukakkuja voi valmistaa kätevästi myös usealle muffinssille tarkoitetussa vuoassa? Pannukakut maistuvat aina lapsille ja usein myös aikuisille hillon ja kermavaahdon kanssa.

Pannukakut muffinssivuoassa, vadelmahillo ja kermavaahto (4-6 hlölle)

  • 4 kpl kananmunia
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 dl piimää
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 dl vadelmahilloa
  • 2 dl kermavaahtoa
  • 1 dl mantelirouhetta

Muffinssipannukakut ovat nopeatekoinen vierasvara

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon muut aineet. Anna pannukakkutaikinan turvota 15 minuuttia.

Voitele 12:n kolon muffinssivuoka/pelti huoneenlämpöisellä voilla. Kaada jokaiseen koloon taikinaa ⅔ vuoan tilavuudesta. Paista pannakakkuja noin 25 minuuttia (225°C) kunnes pannukakut ovat kullan keltaisia.

Tarjoile muffinssipannukakut kuumina vadelmahillon, kermavaahdon ja mantelirouheen kanssa.

Viinilasillinen

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,22€.
Meripihkanruskea, makea, sitruksinen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.

Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 13,59€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja