Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Marinoidut muikut

4.9/5 - (28 votes)

Suosikkitapakseni Espanjassa on ehdottomasti raikas ja valkosipulinen boquerones en vinagre. Tapasannos voidaan valmistaa helposti myös Suomessa muikusta. Aito espanjalainenkaan ei huomaa makueroa alkuperäiseen annokseen verrattuna.

Marinoidut muikut – Boquerones en vinagre (6 hlölle)

  • 500 g muikkufileitä
  • 2 dl sherryviinietikkaa
  • ½ kpl sitruunan mehu
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 5 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 ruukku persiljaa
  • 2 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Marnoidut muikut ovat loistava tapas

Huuhtele muikkufileet kylmällä vedellä ja poista fileistä nahat. Ota muikkufileetä nahan reunasta kiinni ja työnnä sormi nahan ja lihan väliin. Vetäise fileet yksitellen irti. Juuri pyydetyistä muikuista tämä ei helposti onnistu, joten odota päivä tai pari.

Sekoita kulhossa sherryviinietikka, sitruunamehu, 3 kpl murskattuja valkosipulinkynsiä, suola ja valkopippuri. Muikkufileet alkavat kypsyä etikkaliemessä ja kalan koostumus muuttuu vähitellen valkoiseksi. Marinoi muikkuja kylmässä kannen alla vuorokausi, vähintään 4 tuntia.

Valuta seuraavana päivänä etikkaliemi pois. Asettele kypsyneet fileet tarjoiluastiaan tai valmiiksi annoksilsi. Kaada kalojen päälle oliiviöljyä niin paljon, että kaikki fileet peittyvät. Kalat säilyvät jääkaapissa kannellisessa astiassa viikon.

Tarjoile vaalean leivän tai patongin kanssa alkupalana.

Viinilasillinen

Villa Wolf Pinot Noir Rosé, Saksa. Alko nro 420397. Hinta 12,98€.
Puolikuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, vadelmainen, kepeän raikas.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja