Suolaisen herkullinen kylmäsavulohi-hernepesto valmistuu käden käänteessä. Savulohi-hernepesto sopii loistavasti uusien perunoiden kanssa nautittavaksi. Kun annos viimeistellään vielä graavilohella, on makunautinto taattu!
Kylmäsavulohi-hernepestoa, uusia perunoita ja graavilohta (4 hlölle)
- 800 g uusia perunoita
- 150 g Kala-Lapin kylmäsavulohta
- 100 g graavilohta
- 200 g herneitä (pakaste)
- 70 g pinjansiemeniä
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- noin 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunan mehua
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Kylmäsavulohi-hernepesto on koukuttavan makuista
Valmista ensin hernepesto. Paahda kaikki pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Varo, sillä siemenet palavat helposti. Laita tehosekoittimeen suikaloitu kylmäsavulohi, 200 g sulatettuja pakasteherneitä, 2 rkl pinjansiemeniä, 1 dl parmesaanijuustoa, puolikikkaan basilikaruukun lehdet, oliiviöljy, 2 rkl sitruunan mehua, 1 tl sormisuolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Kokoa annokset uusista perunoita, hernepestosta ja graavilohesta. Viimeistele annokset basilikanlehdillä ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Viinilasillinen
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
