Juhlat Leivonta Reseptit Yleinen

Kuohkea vaniljainen puolukkavispipuuro

4.8/5 - (39 votes)

Vispipuuro (lappapuuro) on kuohkeaksi vatkattua marjapuuroa, joka valmistetaan usein puolukoista. Erityisen kuohkean vispipuurosta saa jäähdyttämällä sen jääkaappiviileäksi ja vatkaamalla pitkään.

Kuohkea vaniljainen puolukkavispipuuro (6-8 hlölle)

  • 1 l vettä
  • 5 dl puolukoita
  • 1½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl mannasuurimoita
  • 1 kpl vaniljatanko

Kuohkean puuron salaisuus on pitkä vatkausaika

Survo puolukat kattilassa survimella. Voit myös soseuttaa ne sauvasekoittimella. Lisää kattilaan vesi ja halkaistu vaniljatanko sekä keitä marjaseosta 15 minuuttia. Voit siivilöidä liemen, jos haluat puurosta silkkisen hienoa. Poista ainakin vaniljatanko. Lisää kattilaan sokeri ja suola. Lisää mannasuurimot kiehuvaan puolukkamehuun koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoittaen etenkin pohjasta. Älä hätäänny, vaikka puuro näyttää enemmänkin löysältä velliltä. Se kiinteytyy jäähdytettäessä.

Jäähdytä puuro hyvin jääkaappilämpötilaan. Vatkaa puuro kuohkeaksi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. Sopiva vatkausaika on 10-15 minuuttia. Puuron määrä kaksinkertaistuu tilavuudeltaan.

Viinilasillinen

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,49€.
Meripihkanruskea, makea, sitruksinen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja