Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Kreikkalainen nektariinisalaatti

4.8/5 - (43 votes)

Kreikan lomien tuttu, kreikkalainen salaatti maistuu myös kotona tehtynä. Extrana lisätyt nektariinin lohkot sopivat salaattiin upeasti. Tsatsikin kanssa nautittuna salaatti on tukeva lounas tai päivällinen.

Nektariinilla maustettu kreikkalainen salaatti sekä tsatsiki (4 hlölle)

Kreikkalainen nektariinisalaatti

  • 6 kpl tomaatti
  • 2 kpl avomaan kurkku
  • 4 kpl nektariini
  • 100 g oliiveja
  • 200 g fetaa
  • 1/2 ruukku ruohosipulia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl sitrusbalsamicoa
  • 1 tl sormisuolaa

Kuori avomaan kurkut. Pese tomaatit. Leikkaa kurkut ja tomaatit sormen pään kokoisiksi paloiksi. Pese nektariinit hyvin. Leikkaa veitsellä ympyräviilto nektariinin kiven ympäri. Väännä toinen puolikas irti. Poista toisesta lohkosta kivi lusikalla. Lohko nektariinit. Leikkaa ruohosipuli pieneksi silpuksi. Kuutioi feta.

Kokoa salaatti aineksista laakeaan vuokaan. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja sitrusbalsamicolla.

Tsatsiki – valkosipulinen jugurttikastike

  • 300 g turkkilainen jugurtti
  • 2 kpl avomaan kurkku
  • 2 kpl valkosipulin kynsi
  • 1 rkl sitruunan mehu
  • 1/2 tl rouhittuna mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Kuori avomaan kurkut kuorimaveitsellä. Raasta kurkut raastimella ja valuta raaste siivilässä. Voit painella kurkkuraastetta muutamalla talouspaperin palalla. Kumoa kulhoon jugurtti. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet jugurtin joukkoon. Lisää jugurttiin kurkkuraaste. Mausta sitruunamehulla, ripauksella suolaa ja rouhitulla mustapippurilla.

Viinilasillinen

Viñaredo Godello, Espanja. Alkon nro 569807. Hinta 16,49.
Kuiva, hapokas, hunajameloninen, greippinen, mineraalinen, yrttinen.

Quinta do Sil Godello, Espanja, Alkon nro 901262. Hinta 24,99€.
Kuiva, hapokas, omenainen, persikkainen, mausteinen.

Fraga do Corvo Godello, Espanja. Alkon nro 924524. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, päärynäinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close