Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Kesäkurpitsakeittoa ja ilmakuivattua kinkkua

4.7/5 - (39 votes)

Herkullinen kesäkurpitsakeitto hurmaa alkuruokana ja sopii mainiosti myös lounaaksi. Kun keitto vielä aateloidaan ilmakuivatusta kinkusta leikatuilla ohuilla suikaleilla ja saksanpähkinöillä, on makuelämys taattu. Tämä makuyhdistelmä kannattaa testata!

Kesäkurpitsakeittoa, ilmakuivatun kinkun suikaleita ja saksanpähkinää (6-8 hlölle)

Kesäkurpitsasta valmistuu helposti herkullinen keitto

Pese kesäkurpitsat hyvin (kuumalla vedellä). Niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele kesäkurpitsat lohkoiksi ja laita lohkot kattilaan kanaliemen kanssa ja mausta liemi suolalla. Keitä kesäkurpitsalohkoja liemessä parikymmentä minuuttia kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

Soseuta keitto hyvin sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kuohukerman joukkoon kananmunankeltuaiset. Lisää kuohukerma-munaseos kiehuvan keiton joukkoon vähitellen keittoa koko ajan vispilällä sekoittaen. Kananmunankeltuaiset suurustavat keittoa hieman.

Mausta keitto mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Tarkasta suolan määrä ennen tarjoilua.

Murenna saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi ja laita kuivalle paistinpannulle. Paahda niihin pannulla kullanruskea väri.

Koristele keitto ilmakuivatun kinkun suikaleilla, saksanpähkinöillä ja lehtipersiljasilpulla.

Viinilasillinen

Viñaredo Godello, Espanja. Alkon nro 569807. Hinta 16,49.
Kuiva, hapokas, hunajameloninen, greippinen, mineraalinen, yrttinen.

Quinta do Sil Godello, Espanja, Alkon nro 901262. Hinta 25,98€.
Kuiva, hapokas, omenainen, persikkainen, mausteinen.

Fraga do Corvo Godello, Espanja. Alkon nro 924524. Hinta 20,90€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, päärynäinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja