Liharuoka Reseptit Yleinen

Rahka-ricotta kanalasagne

4.8/5 - (51 votes)

Kun mieli tekee lasagnea, voi siitä helposti valmistaa kevyemmän version. Perinteinen naudan jauheliha korvataan melkein rasvattomalla kananjauhelihalla. Rahkasta ja ricotta-juustosta tekeytyy sitruunan kuoren maustamana raikas kastike.

Kanalasagne ja rahka-ricottakastike (6-8 hlölle)

  • 500 g kanan jauhelihaa
  • 2 kpl punasipuleita
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 100 g pala palsternakkaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa (Mutti)
  • 2 rkl kanafondia
  • 1 rkl hunajaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 prk maitorahkaa (á 250g)
  • 2 prk ricotta-juustoa (á 250g)
  • ½ kpl sitruunan kuori raastettuna
  • 1 pkt lasagnelevyjä
  • 4 kpl isoja tomaatteja
  • basilikaa koristeluun

Raikas rahkasta, ricotasta ja sitruunankuoresta valmistettu kastike maustaa lasagnen

Ruskista pannulla kanan jauheliha oliiviöljyssä. Kuori ja suikaloi punasipulit, valkosipulit ja palsternakka. Lisää suikaloidut vihannekset pannulle ja kuullota niitä kymmenisen minuuttia. Lisää kanafondi, hunaja ja tomaattimurska. Anna muhia vielä 15 minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kastikkeen pitäisi olla tässä vaiheessa runsaan ylisuolaista, koska sen tulee maustaa koko lasagnen muut ainesosat (rahkakastike ja pastalevyt).

Lisää kulhoon rahkat, ricotta ja raastettu sitruunan kuori. Seikoita hyvin

Voitele lasagnevuoka oliiviöljyllä. Laita pohjalle kanakastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päällimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle rahkakastikkeen loppu siten, että levyt peittyvät. Lisää viipaloidut tomaatit päällimmäiseksi. Paista 200°C uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Nosta lasagne uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Koristele revityillä basilikanlehdillä.

Viinilasillinen

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 14,49€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, keltaomenainen, sitruksinen, mausteinen.

Black Tie by Pfaff, Ranska. Alkon nro 526437. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaluumuinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja