Juhlat Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Ihanat churrot lakritsijauheella maustettuna

4.8/5 - (29 votes)

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot maustetaan tänä vuonna lakritsijauheella ja vaniljasokerilla. Churrojen taikina valmistetaan tuulihattutaikinan tapaan ja ne paistetaan rapeiksi öljyssä. Lisäksi valmistetaan kinuskinmakuinen kermavaahtodippi. Suosittelen kokeilemaan!

  • 2½ dl vettä
  • 100 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 l öljyä paistamiseen

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot maustetaan lakritsijauheella

Laita kattilaan vesi, voi, sokeria, suola ja raastettu sitruunankuori. Kiehauta seos ja nosta pois liedeltä. Sekoita voiseoksen joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti käsivatkaimella tai puulastalla, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää kananmunaseos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon. Vatkaa taikina hyvin ja siirrä se pursotinpussiin.

Kuumenna öljy teräksisessä kattilassa 170 asteeseen. Pursota churrotaikinasta peukalon paksuisia, noin 5-8 cm pituisia tankoja öljyyn. Paista kerrallaan 4-5 munkkitankoa kauniin ruskeiksi (noin 2 min/puoli).

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Sekoita syvällä lautasella hieno sokeri, vaniljasokeri ja lakritsijauhe. Kääntele churrot lämpiminä lakritsi-sokeriseoksessa.

Vaahdota kuohukerma. Lisää joukkoon kondensoitu valmiiksi karamellisoitu maito. Vatkaa vaahdoksi.

Nauti churrot dippaamalla niitä kinuskinmakuisessa vaahdossa.

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut, Etelä-Afrikka. Alkon nro 520977. Hinta 17,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, herukkainen, upean paahteinen.

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,89€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja