Oikominen on ruoanlaitossa ehdottomasti sallittua! Oolannin pakastevalkosipuliperunoista valmistuu helposti herkullinen espanjalainen perunamunakas. Myös aiolin eli valkosipulimajoneesin saat valmistettua nopeasti valmismajoneesista ja puristetusta valkosipulinkynnestä.
Helppo espanjalainen perunamunakas (4-6 hlölle)
- 750 g Oolannin valkosipuliperunoita (pakaste)
- 7 kpl kananmunia
- 1 dl tuoretta silputtua persiljaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 dl valmismajoneesia
- 1-3 kpl valkosipulinkynttä
Espanjalainen munakas valmistuu helposti pakastevalkosipuliperunoista
Lisää oliiviöljy isolle paistinpannulle. Kuumenna öljy. Kaada jäiset valkosipuliperunat pannulle ja paista niitä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon suola, mustapippuri ja persiljasilppu. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki. Lisää munat pannulle ja sekoita kaikki tasaiseksi.
Kypsennä munakasta keskilämmöllä 15-20 minuuttia. Käännä perunamunakas lautasen avulla. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia.
Valmista aioli sekoittamalla puristetut valkosipulinkynnet majoneesin joukkoon.
Viinilasillinen
Campo Viejo Cava Brut Reserva, Espanja. Alko nro 538677. Hinta 11,99€.
Vaaleankeltainen, hedelmäinen tuoksu ja erittäin kuiva(10 g/l), keskihapokas ja kevyen mineraalinen maku.
Campo Viejo Crianza, Espanja. Alko nro 006941. Hinta 12,48€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja