Kalaruoka Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Aasialainen tonnikala-kaalisalaatti

4.9/5 - (26 votes)

Koukuttavan makuisen aasialaisen tonnikala-kaalisalaatin valmistaminen onnistuu kotona todella helposti. Salaatin mausteliemeen käytetään seesamiöljyä, riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja piparjuuritahnaa.

Aasialainen tonnikala-pinaatti-kaalisalaatti on koukuttavan hyvää

Pese keräkaali ja poista tarvittaessa päällimmäiset lehdet. Leikkaa kaali puoliksi ja poista veitsellä sen kanta. Hienonna keräkaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä. Laita kaalisuikaleet kulhoon ja lisää 1 tl suolaa suikaleiden päälle. Painele kaalisuikaleita perunasurvimella viiden minuutin ajan voimakkaasti. Tällöin kaalin rakenne menee rikki ja siitä poistuu nestettä.

Pese ja halkaise makeat suippopaprikat. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele tuoreen pinaatin lehdet ja kuivaa ne hyvin. Lisää paprikasuikaleet, pinaatinlehdet ja valutettu tonnikala kaalin joukkoon.

Sekoita kulhossa seesamiöljy, riisiviinietikka, soijakastike, piparjuuritahna, sokeri ja rouhittu mustapippuri. Lisää mausteliemi kaalisalaatin joukkoon ja sekoita hyvin.

Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,79€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja