Täynnä aasialaisia makuja oleva edullinen curry-tonnikalakastike on arkiruokaa parhaimmillaan. Maku kastikkeeseen syntyy punaisesta currytahnasta, inkivääristä, sitruunaruohosta, kalakastikkeesta ja kookosmaidosta. Nauti curry-tonnikalakastike riisin, pastan tai nuudeleiden kanssa.

Aasialainen curry-tonnikalakastike (4 hlölle)
- 2 prk (400g) tonnikalapaloja vedessä
- 150 g tuoretta pinaattia
- 1 kpl sipuli
- ½ kpl purjosipuli
- 1 kpl punainen paprika
- 100 g herkkusieniä
- 4 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 rkl sitruunaruohotahnaa
- 2 rkl punaista currytahnaa
- 3 rkl kalafondia
- 2 rkl kalakastiketta
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 prk Mutti kirsikkatomaatteja
- 1 prk kookosmaitoa
- öljyä paistamiseen
Aasialaisen punaisella currytahnalla maustetun tonnikalakastikeen maku hurmaa
Kuori sipuli ja pilko se paloiksi. Halkaisen purjo ja huuhtele se huolella. Leikkaa purjosta ohuita 2 cm:n mittaisia tikkuja. Pese paprika ja poista siitä siemenkota. Siivuta paprika ohuiksi tikuiksi. Leikkaa herkkusienet paloiksi. Lisää sipuli, purjo, paprika ja sienet kasariin tai pataan. Paista kasviksia öljyssä muutama minuutti.
Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Jos käytät luomuinkivääriä, sen huolellinen peseminen riittää. Sitä ei tarvitse kuoria.
Lisää kasariin inkivääri, sitruunaruohotahna, punainen currytahna, kalafondi, kalakastike, soijakastike ja kirsikkatomaatit. Keitä kastiketta puolisen tuntia. Lisää kastikkeeseen kookosmaito, tonnikalapalat ja huuhdeltu pinaatti. Anna kastikkeen kiehahtaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoilu curry-tonnikalakastike riisin, pastan tai nuudeleiden kera.

Viinilasillinen
Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 15,19€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.
Pongrácz Rosé, Etelä-Afrikka, Western Cape. Alkon nro 520977. Hinta 17,97€
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, punaherukkainen, hennon paahteinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipajka