Nopea, mutta ylellinen lounas syntyy hetkessä – eikä makua puutu. Raikas ja täyteläinen mätidippi syntyy, kun yhdistät mädin, ranskankerman, sitruunankuoren, tillin ja ruohosipulin. Ja juuri kun luulit sen olevan täydellistä, kruunataan dippi savuisen herkullisilla Kala-Lapin TuliSavulohipaloilla. Tarjoile rapean leivän tai vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa – ja nauti kesästä suoraan lautasella.

Herkullinen mätidippi ja lämmisavulohi (noin 4 hlölle)
- 150 g kirjolohenmätiä tai merileväkaviaaria
- 1 prk (200g) Arla Lempi crème Fraîche
- 2 rkl maustamatonta majoneesia
- 1 kpl sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 tl Dijon-sinappia
- ½ ruukkua tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- ½ ruukkua tuoretta tilliä hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 250 g Kala-Lappi TuliSavulohta
Mätidippi on helppo ja maukas kesäruoka
Sekoita ranskankerman joukkoon majoneesi, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, sinappi, ruohosipuli ja suurin osa tillistä. Jätä tilliä hieman koristeeksi. Lisää 50 g mätiä tai merileväkaviaaria ja sekoita varovasti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna mätidipin maustua noin 30 minuuttia jääkaapissa.
Annostelu mätidippi laakealle tarjoiluastialle ja viimeistele mäti keoilla, tillillä ja savulohipaloilla. Nauti dippi leivän tai uusien perunoiden kera.

Viinilasillinen
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,49€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 16,90€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
