Kasvisruoka Liharuoka Reseptit Yleinen

Punajuuri-varhaiskaalilaatikko

4.9/5 - (81 votes)

Varhaiskaalista valmistuu herkullinen kaalilaatikko. Tällä kertaa lisäsin mukaan etikkapunajuurikuutioita sekä hillosipulia. Kannatti kokeilla, sillä laatikko hävisi pöytäseurueeni suihin vauhdilla.

Punajuuri-varhaiskaalilaatikko on oikeaa lohturuokaa

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutoiksi. Leikkaa varhaiskaali puoliksi ja poista siitä kova kantaosa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää isolle paistinpannulle tilkka öljyä ja ruskista siinä jauheliha ja sipuli. Mausta seos mustapippurilla ja lihafondilla. Siirrä jauheliha-sipuliseos isoon kulhoon odottamaan.

Ruskista seuraavaksi pannulla kaalisuikaleet. Lisää siirappi kaalin joukkoon ja anna kaalin kypsyä 10-15 minuuttia. Siirrä paistettu kaali nesteineen jauhelihan joukkoon.

Valuta lävikössä punajuurikuutiot ja hillosipulit. Lisää ne kaaliseokseen. Lisää kaalilaatikkoseoksen joukkoon vielä kaurasuurimot ja sekoita hyvin. Maista seosta. Lisää suolaa, jos koet sen tarpeelliseksi.

Siirrä kaalilaatikkoainekset vuokaan tai pataan. Lisää nestettä (vettä tai suolatonta lihalientä) sen verran, että se yltää melkein ainesten yläpintaan saakka.

Paista laatikkoa 175˚C uunissa kaksi tuntia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko kannella tai alumiinifoliolla.

Tarjoa kaalilaatikko sokeroitujen puolukoiden tai karpaloiden kera.

Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 12,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,90€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.

Tommasi Valpolicella, Italia, Valpolicella. Alkon nro 417847. Hinta 14,98€.
Rubiininpunainen, keskitäyteläinen, marjainen ja mausteinen.

Teksti ja kuvat Mikko Niemi / Aromipaja