Sienillä täytetty porsaanfilee

12.1.2018

Sienillä täytetty porsaanfilee
26 arviota - 4.7

Rakuuna, sienet ja pekoni maustavat tämän annoksen porsaansisäfileen. Herkullinen täyte pitää porsaanfileerullan myös mehevänä. Tarjoile täytetty porsaansisäfilee aromaattisen marsalakastikkeen kera. Lisukkeeksi sopivat kasvikset tai valkosipuliperunat.

Porsaanfilee ja Marsalakastike

Sienillä ja pekonilla täytettyä porsasta sekä marsalakastiketta (4 hlölle)

Täytetty porsaan sisäfilee

  • 600 g porsaan sisäfilee
  • 1 l sieniä (suppilovahvero, kantarelli, herkkusieni tms.)
  • 150 g pekonia
  • 1 dl silputtua tuoretta rakuunaa
  • 1 cm pala palsternakkaa
  • 1 kpl banaanisalottisipuli
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 50 g pinjansiemeniä
  • hyvälaatuista suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

 

Poista porsaanfileestä kalvot ja tee fileen keskelle pituussuunnassa viilto. Viilto ei saa halkaista fileetä kokonaan vaan sen pitää jäädä vajaaksi. Levitä filee viiltokohdasta auki ja nuiji kevyesti fileetä ohuemmaksi. Mausta filee kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Leikkaa sienet pieniksi kuutioiksi. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä ensin kylmässä vedessä tunnin verran ja muista puristaa sienet kuiviksi ennen leikkaamista. Kuori kaikki juurekset ja leikkaa palsternakka, sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja lisää kuutiot paistinpannulle. Paista ne miedolla lämmöllä rapeiksi. Lisää paistinpannulle pekonin joukkoon leikkaamasi juurekset ja kuullota seosta viisi minuuttia. Lisää sienikuutiot ja hämmentele seosta kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää pannulle silputtu rakuuna ja pinjansiemenet. Hämmennä seosta muutama minuutti ja mausta ripauksella mustapippuria ja sokeria.

Nostele sieniseos porsaan fileen päälle. Kääri filee rullalle. Mikäli keittiöstäsi ei löydy tarpeeksi suurta pannua koko fileen kerralla paistamiseen voit leikata sen kahteen osaan. Paista kuumalla pannulla porsasrullaan kauniin värinen pinta. Siirrä filee foliopaperin päälle ja kiedo se tiukalle rullalle. Kypsytä rullaa uunissa 15 minuuttia (200˚C). Jätä porsasrulla vetäytymään folioon pariksikymmeneksi minuutiksi. Leikkaa rullasta tarjoilun yhteydessä noin senttimetrin paksuisia paloja.

PorsaanfileeMarsalakastike_3

Marsalakastike

  • ½ l vasikan lientä (esim. Puljonki)
  • 3 dl marsalaviiniä
  • 1 cm pala palsternakkaa
  • 1 kpl pieni porkkana
  • 1 cm pala juuriselleriä
  • 1 kpl pieni sipuli
  • hyvälaatuista suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • nokare voita

Kuori palsternakka, porkkana, selleri ja sipuli sekä leikkaa ne karkeiksi paloiksi. Laita kattilaan voi ja paista siinä juureksia viisi minuuttia. Juuresten pitää saada tummahko väri pintaan, mutta varo kuitenkin niiden polttamista. Kaada lihaliemi ja marsalaviini kattilaan. Keittele kastiketta kasaan tunnin verran välillä sekoittaen. Siivilöi juurekset pois kastikkeesta ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, voit ohentaa sitä lihaliemellä. Tarkista suola ennen tarjoilua.

PorsaanfileeMarsalakastike_5

Viinilasillinen

Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2011, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 14,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, hillomarjainen, miellyttävän mausteinen, hennon tervainen.

Hewitson Miss Harry 2011, Australia. Alkon nro 469367. Hinta 13,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, yrttisen kirsikkainen, kevyen mausteinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

PorsaanfileeMarsalakastike_2

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli: