Jättikatkarapu-parsa-avokado saaristolaisleipä

18.5.2018

Jättikatkarapu-parsa-avokado saaristolaisleipä
15 arviota - 4.7

Herkullinen alkuruoka, lounas tai illanistujaisruoka valmistuu saaristolaisleivän päälle rakennettavista komponenteista. Tempurafriteerattujen jättikatkarapujen lisäksi leivän päälle lisätään parsaa, avokadoa, limemajoneesia sekä salaatinveroja. Tämä leipä maistuu varmasti vieraille!

 

Jättikatkarapu-parsa-avokado saaristolaisleipä (4 hlölle)

  • 4 kpl saaristolaisleipäviipale
  • 2 kpl syntikypsiä avokadoja
  • 8 kpl vihreä parsa
  • 1 rasia salaatinversoja koristeluun
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 8 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 2 dl jäävettä
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • ½ l öljyä

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ limen raastettu kuori, valkopippuri, suola, sokeri ja sinappi. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Kuori parsat ja leikkaa niiden tyviosasta noin puolentoista senttimetrin puumainen osa pois. Mikäli parsat ovat paksuja, voit halkaista parsan pituussuunnassa kahteen osaan. Tällöin parsat kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin. Keitä parsoja parsakattilassa runsaasti suolatussa vedessä 4-8 minuuttia riippuen parsojen koosta.

Sulata jättikatkaravunpyrstöt, jos ne ovat jäässä. Valmista japanilaistyylinen tempurataikina juuri ennen jättikatkarapujen friteerausta. Erottele keltuaiset ja kaada jääkylmä vesi niiden päälle kulhoon. Veden pitää ehdottomasti olla jääkylmää. Voit kylmentää veden pakastimessa. Sekoita keltuaisten rakenne rikki, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna öljy kattilassa. Upota ravut taikinaan ja friteeraa kullanruskeiksi. Friteeraa muutama ravunpyrstö kerrallaan. Nostele ravunpyrstöt talouspaperin päälle ja ripottele sormisuolaa niiden päälle.

Kuori ja viipaloi avokado. Kokoa saaristolaisleivän päälle limemajoneesi, avokadoviipaleet, parsat ja frittiravunpyrstöt sekä koristele leipä salaatinversoilla.

Viinilasillinen

Dopff Riesling Cuvée Europe, Ranska. Alkon nro 007561. Hinta 14,35€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, hennon aprikoosinen, kukkainen, mineraalinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Tekstit ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli: