Herkulliset katkarapublinit

28.12.2017

Herkulliset katkarapublinit
28 arviota - 4.8

Blinejä voi nauttia myös katkarapujen ja ihanan sitruunaruoho-limemajoneesin kera. Anna blinitaikinajuuren tekeytyä yön yli, tällöin blineihin tulee maidon, hiivan ja tattarijauhojen käymisen seurauksena hieman hapan maku. Lisäämällä taikinaan ennen paistamista kovaksi vatkatut munanvalkuaiset ja hieman olutta, saadaan blineihin niihin kuuluvaa rapeutta ja kuohkeutta.

Katkarapublini_6

Katkarapublinit (6 hlölle)

Blinitaikina
Vaihe 1:

  • 25 g hiivaa
  • 5 dl haaleaa maitoa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 4 dl tattarijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa

Vaihe 2:

  • 3 kpl munankeltuaista
  • 3 kpl munanvalkuaista
  • 1/2 plo lagerolutta
  •  kirkastettua voita paistamiseen

Katkarapublini_1

Katkarapublinien täytteet

  • 500 g kuorittuja katkarapuja
  • 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja

Sitruunaruoho-limemajoneesi

  • 1 kpl kananmunan keltuaista
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • ½ kpl lime
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sinappia
  • 3 rkl sitruunaruohotahnaa

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva seokseen kulhossa. Sekoita joukkoon jauhot, mausta suolalla ja peitä kulho. Ota käyttöön tarpeeksi suuri kulho, jotta taikina ei kuohu reunojen yli. Taikina paisuu kaksinkertaiseksi. Jätä kulho huoneenlämpöön vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Vaahdota valkuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, olut ja viimeiseksi valkuaisvaahto varovasti.

Kuumenna blinipannu ja lisää pannulle kirkastettua voita. Annostele pannulle taikinaa noin puolensentin paksuisesti. Paista, kunnes blini hyytyy hieman. Käännä blini ja paista rapeaksi.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa, 1 tl sinappia sekä sitruunaruohotahna. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Katkarapublini_4

Viinilasillinen

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 13,20€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, kevyen mausteinen.

Dopff Riesling Réserve, Ranska. Alkon nro 007561. Hinta 13,94€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, hennon aprikoosinen, mineraalinen, hennon petrolinen.

Kuvat ja tekstit: Mikko Niemi / Aromipaja

Katkarapublini_3

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: