Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Välimeren munakoiso-kanavartaat

4.9/5 - (32 votes)

Munakoisosta valmistuu kesän herkullisimmat kanan jauhelihalla täytetyt vartaat. Voit kypsentää munakoiso-kanavartaat joko grillissä tai uunissa. Vartaat ovat maistuvat erinomaisesti vesimeloni-fetasalaatin kera. Suosittelen kokeilemaan!

  • 1-2 kpl munakoisoja (koosta riippuen)
  • 600 g kanan jauhelihaa
  • 3 kpl tomaatteja
  • 1 kpl paprika
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1½ tl suolaa (+ suolaa munakoisojen itketykseen)
  • 1 tl mustapippuria
  • oliiviöljyä voiteluun

Välimeren munakoiso-kanavartaat maistuvat koko perheelle

Pese munakoiso hyvin. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä. Asettele munakoisoviipaleet keittiöpyyhkeen tai leivinpaperin päälle ja sirottele niiden päälle suolaa. Anna munakoisoviipaleiden itkettyä 15 minuuttia. Kuivaa viipaleet keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla.

Pese tomaatit ja paprika. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoitua kulhossa kanan jauheliha, tomaatti- ja paprikakuutiot, kananmuna, korppujauhot, oregano, sinappi, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Anna jauhelihaseoksen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

Levitä kanan jauhelihaseosta munakoisoviipaleiden päälle ja kääri ne rulliksi. Pujota 4-5 kpl munakoisovartaita grillivartaaseen. Sivele vartaat oliiviöljyllä. Paista vartaita grillissä noin 20 minuuttia. Voit myös valmistaa munakoisovartaat uunissa pellillä 200°C paistamalla niitä minuuttia.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.

Raimat Vol d’Anima Rosé Organic, Espanja. Alkon nro 938296. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mansikkainen, sitruksinen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close