Uunissa paahdetut rapeat valkosipulitahnalla maustetut palsternakat ovat herkullisia. Saat palsternakoista upean näköiset leikkaamalla ne ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettelemalla ne uunivuokaan pystyasennossa. Paahdetut palsternakat maistuvat sellaisenaan ja sopivat eri ruokien lisukkeeksi.

Rapeat valkosipuli-palsternakat (noin 6 hlölle)
- 1 kg palsternakkaa
- 3-4 tl rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valkosipulipalsternakat ovat näyttävä tarjoiltava
Pese palsternakat hyvin juuresharjalla. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa palsternakoista pois kantaosa. Voit halkaista palsternakkojen paksun kantaosan, jos ne ovat isoja. Leikkaa palsternakat ohuen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
Sekoita kulhossa oliiviöljy, rapea valkosipuli, mustapippuri ja suola.
Voitele uunivuoka ja lado palsternakkaviipaleet pystyasennossa vuokaan. Levitä päälle valkosipuliöljy. Paista palsternakkoja uunissa 180°C noin 1-1½ tuntia. Jos palsternakat tummuvat liikaa, laita folio tai kansi uunivuoan päälle.

Viinilasillinen
Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir, Chile. Alkon nro 914617. Hinta 16,99.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, herukkainen, marjainen, hennon yrttinen.
Hewitson Miss Harry, Australia. Alkon nro 469367. Hinta 15,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, punamarjainen, yrttinen, hienostuneen tamminen.
Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Pinot Noir, Ranska. Alkon nro 920226. Hinta 25,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, kevyen yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja