Voi-sipulikastike on aivan ihanaa parsan kanssa nautittuna! Perinteinen voi-sipulikastike saadaan vieläkin herkullisemmaksi kahdella lisämausteella. Nimittäin kapriksilla ja sitruunamehulla.
Parsaa ja Aromipajan voi-sipulikastiketta (4-6 hlölle)
- 100 g voita
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 kpl sipuli
- ½ dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl kapriksia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 nippua tuoretta parsaa
- 1 dl paahdettuna pinjansiemeniä
Parsa maistuu Aromipajan voi-sipulikastikkeen kera
Hienonna kevätsipulit ja kuorittu sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää voin sekaan hienonnetut sipulit, vesi, sitruunamehu ja kaprikset. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 15 minuuttia, jolloin kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori parsat (jos ovat paksumpia kuin pikkurilli) ja leikkaa niiden tyviosasta noin 2-4 senttimetrin puumainen osa pois. Mikäli parsat ovat paksuja, voit halkaista parsan pituussuunnassa kahteen osaan. Tällöin parsat kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin. Keitä parsoja parsakattilassa runsaasti suolatussa vedessä 4-8 minuuttia riippuen parsojen koosta. Tarjoile välittömästi voi-sipulikastikkeen ja paahdettujen pinjansiemenien kera.
Viinilasillinen
2U Duas Uvas Premium Chardonnay, Portugali. Alkon nro 932616. Hinta 11,89€.
Kuiva, hapokas, limettinen, päärynäinen, sitruksinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. Hinta 12,48€.
Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kevyen kukkainen.
Laroche Petit Chablis L, Ranska. Alkon nro 007496. Hinta 23,98€.
Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, kevyen ananaksinen, omenainen, yrttinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja