Juhlat Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Lehtikaalisalaattia ja rapeaa ilmakuivattua kinkkua

4.9/5 - (23 votes)

Lehtikaalista saat taivaallisen hyvää maustamalla sen sitruunalla, oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Hieromalla lehtiä käsin, lehtikaalin hieman puumainen rakenne pehmittyy silkkiseksi. Uunissa rapeaksi paahdettu ilmakuivattu kinkku ja paahdetut pinjansiemenet tuovat salaattiin makua ja rakennetta.

Raikas lehtikaalisalaatti ja rapeaa ilmakuivattua kinkkua (4-6 hlölle)

  • 2 pussia (yht. 200g) lehtikaalia
  • ½ kpl sitruuna
  • 1 tl sormisuolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Rapea ilmakuivattu kinkku tuo salaattiin makua ja rakennetta

Huuhtele lehtikaalit hyvin ja kuivaa ne. Poista veitsellä lehtikaaleista kova keskiruoti. Revi lehtiosat pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää kulhoon puolikkaan sitruunan mehu, oliiviiöljy ja sormisuola. Hiero lehtikaalipaloja kädellä 5 minuutin ajan. Tällöin ne pehmenevät.

Paahda ilmakuivatun kinkun siivuja uunissa (150°C) uunipellillä leivinpaperin päällä noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja murenna kinkku käsin pieniksi paloiksi.

Paahda pinjansiemenet kullan ruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Varo, etteivät siemenet pala!

Kokoa lehtikaalisalaatti asettelemalla tarjoiluvadin pohjalle lehtikaalit. Lisää niiden päälle murustettu ilmakuivattu kinkku ja paahdetut pinjansiemenet.

Viinilasillinen

Carl Loewen Quant Riesling, Saksa. Alkon nro 503377. Hinta 16,98€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, ananaksinen, omenainen, mineraalinen.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,49€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close