Värikkään kesäisen salaatin tekeminen on helppoa ja nopeaa. Mustikat, tuoreet makeat aprikoosit ja pekaanipähkinät sopivat loistavasti herkulliseen ja ruokaisaan salaattiin. Mustikka-aprikoosisalaatti sopii loistavasti lounaaksi tai kesäpöydän muiden herkkujen kera nautittavaksi.
Kesäinen mustikka-aprikoosisalaatti (4-6 hlölle)
- 8 kpl tuoreita aprikooseja
- 300-500 g mustikoita
- 3 kpl avomaan kurkkuja
- 60-80 g baby pinaattia
- 1 kpl pieni punasipuli
- 100 g pekaanipähkinöitä
- ½ dl oliiviöljyä
- 4 rkl sitrusbalsamicoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Mustikat, aprikoosit ja pekaanipähkinät sopivat loistavasti salaattiin
Huuhdo ja kuivaa aprikoosit. Poista aprikooseista kivi leikkaamalla ne kahtia ja irrottamalla kivi sormin. Pilko aprikoosipuolikkaat neljään osaan.
Kuori avomaan kurkut ja paloittele ne sopiviksi annospaloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatti ja kuivaa se.
Kokoa salaatti annosvadille pinaatista, aprikoosilohkoista, kurkkupaloista, mustikoista ja pekaanipähkinöistä. Viimeistele salaatti maustamalla se sitrus-balsamicolla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
Viinilasillinen
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 18,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja