Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Kesäinen mustikka-aprikoosisalaatti

5/5 - (21 votes)

Värikkään kesäisen salaatin tekeminen on helppoa ja nopeaa. Mustikat, tuoreet makeat aprikoosit ja pekaanipähkinät sopivat loistavasti herkulliseen ja ruokaisaan salaattiin. Mustikka-aprikoosisalaatti sopii loistavasti lounaaksi tai kesäpöydän muiden herkkujen kera nautittavaksi.

Mustikat, aprikoosit ja pekaanipähkinät sopivat loistavasti salaattiin

Huuhdo ja kuivaa aprikoosit. Poista aprikooseista kivi leikkaamalla ne kahtia ja irrottamalla kivi sormin. Pilko aprikoosipuolikkaat neljään osaan.

Kuori avomaan kurkut ja paloittele ne sopiviksi annospaloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatti ja kuivaa se.

Kokoa salaatti annosvadille pinaatista, aprikoosilohkoista, kurkkupaloista, mustikoista ja pekaanipähkinöistä. Viimeistele salaatti maustamalla se sitrus-balsamicolla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 18,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja