Täynnä makuja oleva edullinen kukkakaali-kookoscurry on arkiruokaa parhaimmillaan. Maku kastikkeeseen syntyy keltaisesta currytahnasta ja kookosmaidosta. Kukkakaalin lisäksi ruokaa lisätään paahdettuja herkkusieniä ja lehtikaalisilppua. Nauti kukkakaali-kookoscurry riisin tai nuudeleiden kanssa.
Kukkakaalia, herkkusieniä ja lehtikaalia keltaisessa kookoscurrykastikkeessa (4 hlölle)
- 1 kpl iso kukkakaali
- 2 kpl sipuleita
- 100 g lehtikaalia
- 150 g herkkusieniä
- 2 rkl keltaista currytahnaa
- 1 tl kurkumaa
- 2 rkl kasvisfondia
- 3 rkl soijakastiketta
- 4 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl (ruoko)sokeria
- 1 prk kookosmaitoa
- öljyä paistamiseen
Keltaisella currylla maustetun kukkakaalin maku hurmaa
Poista kukkakaalista kanta ja lehdet. Voit käyttää lehdet esimerkiksi kukkakaalikeittoon. Paloittele kukkakaali sopiviksi paloiksi. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Lisää kukkakaali- ja herkkusienipalat uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele niiden päälle hieman öljyä. Paahda niitä uunissa 225°C noin 20 minuuttia kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Kuori sipuli ja pilko se paloiksi. Lisää pannulle tilkka öljyä ja kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää pannulle keltainen currytahna, kurkuma, kasvisfondi, soijakastike, valkoviinietikka, sokeri ja kookosmaito. Keitä kastiketta 15 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Pese lehtikaali hyvin. Poista lehdistä kova keskiruoti. Pilko lehtikaali silpuksi. Lisää kastikkeen joukkoon lehtikaalisilppu sekä kukkakaali- ja herkkusienipalat. Anna kastikkeen kiehahtaa.
Tarjoile kukkakaalicurry riisin tai nuudeleiden kera.
Viinilasillinen
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 15,19€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.
Pongrácz Rosé, Etelä-Afrikka, Western Cape. Alkon nro 520977. Hinta 17,97€
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, punaherukkainen, hennon paahteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipajka