Veriappelsiineista valmistuu käden käänteessä ihanan raikas salaatti. Veriappelsiinien lisäksi salaattiin lisätään fetaa, punasipulia ja paahdettuja pinjansiemeniä. Veriappelsiinisalaatti sopii loistavasti vitamiinipitoiseksi lounaaksi.
Veriappelsiinisalaatti Aromipajan tapaan (4-6 hlölle)
- 8 kpl veriappelsiineja
- 200 g fetajuustoa
- 2 kpl punasipuli
- 100 g pinjansiemeniä
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl granaattiomena-balsamicokastiketta
- ½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Veriappelsiineista valmistuu helposti raikas salaatti
Kuori veriappelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi siivuiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullan ruiskeiksi. Varo, ettet polta niitä!
Kokoa salaatti tarjoiluvadille aineksista. Mausta ripauksella suolaa, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja granaattiomena-balsamicokastikkeella.
Viinilasillinen
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,49€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja