Dutch baby eli hollantilainen pannukakku maistuu myös suolaisena versiona. Se valmistetaan uunissa esilämmitetyllä valurautaisella (blini)pannulla. Kun taikinaa kaadetaan pannulle maltillisesti, pannukakun reunat kohoavat upeasti. Tällöin pannukakku on helppo täyttää.
Dutch baby eli hollantilainen pannukakku, pintapaahdettu lohi, avokado ja kokojyväsinappimajoneesi (4 hlölle)
- 3 kpl kananmunia
- 2 dl täysmaitoa
- 30 g sulatettua voita (taikinaan)
- 1½ dl desiä vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 4 x 1 rkl voita pannujen voiteluun
- 200 g Kala-Lappi pintapaahdettua graavilohta
- 4 kpl avokadoja
- 1 rs Mimis versosalaatti
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl kokojyväsinappia
Käytä reseptissä huoneenlämpöisiä kananmunia ja maitoa.
Laita neljä valurautaista blinipannua tai kaksi isoa valurautapannua uuniin ja säädä uuni lämpenemään 200°C.
Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada huoneenlämpöinen maito munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisaa pannukakkutaikinan joukkoon voisula, vehnäjauhot, suola ja sokeri.
Ota paistinpannut pois uunista. Sulata kuumilla pannuilla ruokalusikallinen voita (1 rkl / pannu) ja levitä voi tasaisesti pannujen pohjille ja reunoille. Jaa taikina blinipannuihin.
Paista pannukakkuja uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Pannukakut ovat valmiita, kun niiden pinta kupruilee ja väri on kauniin tummunut.
Mausta majoneesi kokojyväsinapilla. Leikkaa avokadot viipaleiksi. Kokoa annokset asettelemalla pannukakun pohjalle hiukan majoneesia. Laita majoneesin päälle runsaasti Mimis-salaattia, avokadoviipaleita ja pintapaahdettua graavilohta.
Viinilasillinen
Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,90€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, miellyttävän mausteinen.
Teksti ja Valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja