Etätöiden lomassa valmistuu helposti ja nopeasti todella herkullinen veriappelsiini-kanasalaatti. Aikaa annoksen valmistamiseen kuluu ainoastaan 10 minuuttia. Kariniemen gluteenittomat kvinoa-maissirouheella levitetyt kananpojan sisäfileet ovat mainion makuisia. Kannattaa kokeilla!
Nopea ja helppo veriappelsiini-kanasalaatti (4 hlölle)
- 400 g Kariniemen kananpojan rapeat sisäfileet Ranch
- 4 kpl veriappelsiineja
- 100 g rucolaa
- 50 g Mimis rucolan versoja
- 100 g fetajuustoa
- 3 tl punaista thai currytahnaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl pinjansiemeniä
Paista kananpojan leivitetyt sisäfileet pannulla kypsiksi ja rapeiksi (n. 5 min). Paahda pinjansiemeniä kuumalla paistinpannulla muutama minuuttia. Varo, sillä siemenet palavat helposti. Kuori veriappelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kokoa annokset rucolasta, veriappelsiinisiivuista, murennetusta fetasta, pinjansiemenistä ja kanasta.
Sekoita maustetahnasta ja oliiviöljystä kastike salaatille. Mausta salaatti tekemälläsi kastikkeella.
Viinilasillinen
Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 14,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.
Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, Saksa. Alkon nro 947737. Hinta 11,49€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, sitruksinen, viehkeän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja