Etätöiden lomassa valmistuu helposti ja nopeasti todella herkullinen veriappelsiini-kanasalaatti. Aikaa annoksen valmistamiseen kuluu ainoastaan 10 minuuttia. Juuri markkinoille tulleet Kariniemen gluteenittomat kvinoa-maissirouheella levitetyt kananpojan sisäfileet ovat mainion makuisia. Kannattaa kokeilla!
Nopea ja helppo veriappelsiini-kanasalaatti (4 hlölle)
- 400 g Kariniemen kananpojan rapeat sisäfileet Ranch
- 4 kpl veriappelsiineja
- 100 g rucolaa
- 50 g Mimis rucolan versoja
- 100 g fetajuustoa
- 4 rkl VIA tuoremaustetahnaa Mezcla Mexicali
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl pinjansiemeniä
Paista kananpojan leivitetyt sisäfileet pannulla kypsiksi ja rapeiksi (n. 5 min). Paahda pinjansiemeniä kuumalla paistinpannulla muutama minuuttia. Varo, sillä siemenet palavat helposti. Kuori veriappelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kokoa annokset rucolasta, veriappelsiinisiivuista, murennetusta fetasta, pinjansiemenistä ja kanasta.
Sekoita tuoremaustetahnasta ja oliiviöljystä kastike salaatille. Mausta salaatti tekemälläsi kastikkeella.
Viinilasillinen
Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 12,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.
Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, Saksa. Alkon nro 947737. Hinta 10,99€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, sitruksinen, viehkeän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja