Juhlat Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Todella helppo veriappelsiini-omenapiirakka

4.8/5 - (35 votes)

Mehevän jogurttipohjaisen veriappelsiini-omenapiirakan valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Piirakkaan ei tehdä ollenkaan erillistä pohjaa, vaan kaikki ainekset tulevat samaan taikinaan. Tämä piirakka häviää alta aikayksikön herkuttelijoiden suihin!

  • 3-5 kpl (500g) omenoita
  • 2 kpl veriappelsiineja
  • 1 prk (300g) turkkilaista jogurttia
  • 120 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 kpl kananmunia
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 3½ dl vehnäjauhoja

Mehevää veriappelsiini-omenapiirakkaa on vaikea vastustaa

Sekoita kulhossa jogurtti ja voi. Lisää seokseen kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.

Pese omenat hyvin. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Kuori veriappelsiini ja leikkaa ne paloiksi. Lisää omena- ja veriappelsiinipalat piirakkataikinaan.

Kaada piirakkataikina voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 24-28cm.

Paista omenapiirakkaa uunin keskitasolla 160°C noin 40-50 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja on kypsä. Anna vetäytyä puoli tuntia ennen nauttimista. Itse nautin piirakan aina vaahdotetun vaniljakastikkeen kera!

Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 12,99€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,98€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.

Michel Schneider Silvaner Eiswein, Saksa. Hinta noin 18€.
Makea, miellyttävän hapokas, hunajainen, hennon viikunainen ja taatelinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja