Kana-gnocchivuokaan lisätään varhaiskaalia tuomaan ruokaan mehevyyttä. Vuoka maustetaan currylla ja tomaattimurskalla. Kaali-gnocchivuoka valmistuu helposti yhden astian onepot-tekniikkaa käyttämällä.

Currylla maustettu kaali-kana-gnocchivuoka (noin 6 hlölle)
- 800 g varhaiskaalia
- 400-600 g kananjauhelihaa
- 500 g perunagnoccheja
- 1 kpl iso sipuli
- 1 prk (400g) Mutti tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 2-3 tl curryjauhetta
- 2 tl mustapippuria
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl kanafondia
- 2 dl ruokakermaa
- 1 rkl öljyä
- suolaa
- 150 g juustoraastetta
Kaali-kana-gnocchivuoka maistuu koko perheelle
Kuori ja leikkaa sipuli paloiksi. Poista kaalista kova kanta ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
Paista kanan jauheliha ja sipulipalat uunin ja lieden kestävässä padassa kypsäksi tilkassa öljyä. Lisää pataan kaalisuikaleet ja kypsennä seosta 5-10 minuuttia.
Lisää pataan tomaattimurska, vesi, curryjauhe, mustapippuri, punaviinietikka, kanafondi ja ruokakerma. Anna seoksen kypsyä 5 minuuttia. Seoksen tulee maistua hieman ylisuolaiselta, sillä gnocchit imevät itseensä suolaa. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon kypsentämättömät gnocchit. Nestettä tulee olla melkein seoksen yläpintaan asti. Lisää tarvittaessa vettä.
Ripottele juustoraaste vuoan päälle. Paista kaali-kana-gnocchivuokaa 175˚C uunissa tunnin ajan. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä pata kannella tai alumiinifoliolla.

Viinilasillinen
Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 12,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.
Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,90€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja