Perinteinen voi-sipulikastike saadaan vieläkin herkullisemmaksi kahdella lisämausteella. Nimittäin kapriksilla ja sitruunamehulla. Kokeile vaikka jo tänään!
Aromipajan voi-sipulikastike (4 hlölle)
- 100 g voita
- 4 kpl kesäsipulia varsineen
- 1/2 dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl kapriksia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Kaprikset ja sitruunamehu maustavat perinteisen voi-sipulikastikkeen
Hienonna uudet sipulit varsineen. Sulata voi kattilassa. Lisää voin sekaan hienonnetut sipulit, vesi, sitruunamehu ja kaprikset. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia, jolloin kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää mukaan silputtu tilli juuri ennen tarjoilua.
Voi-sipulikastike sopii erinomaisesti uusien perunoiden kanssa nautittavaksi.
Viinilasillinen
2U Duas Uvas Premium Chardonnay, Portugali. Alkon nro 932616. Hinta 11,49€.
Kuiva, hapokas, limettinen, päärynäinen, sitruksinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. Hinta 11,99€.
Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kevyen kukkainen.
Laroche Petit Chablis L, Ranksa. Alkon nro 007496. Hinta 22,98€.
Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, kevyen ananaksinen, omenainen, yrttinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja